Ghiga

 

Om vingården

Ghiga-familien har en meget dybt rodfæstet landbrugsoprindelse, der går tilbage til begyndelsen af 70'erne i Castiglione Tinella, et område, der er særligt velegnet til dyrkning af Muscat-druer. Mario Ghiga var den første til at lancere virksomheden ved at producere de fleste af druerne til vin, der skulle sælges til mousserende vinindustrien. Mario købte også en masse nyt land, der ligger omkring huset "Ghiga Hill" (som stadig er der, hvor virksomheden er baseret). På dette hvide og solrige land plantede han flere Muscat-vinmarker;  vinmarker som i dag producerer druer af høj kvalitet.  Marios iværksætter aktivitet fortsatte i årenes løb. Han købte ikke kun nye grunde, men også ved at skabe Dolcetto og Barbera vinmarker, som er beliggende i Costigliole d'Asti området. Et typisk område af Barbera d'Asti. Dermed kom virksomhedens nuværende rammer til.

Efter Marios død, blev virksomheden arvet af hans søn Giovanni, som fortsatte med landbruget, købte nye traktorer og landbrugsmaskiner. Han fortsatte med at modernisere virksomheden og bringe den til dens nuværende landbrugsmekanisering. Dette var et meget vigtigt skridt, fordi det gav mulighed for forfining og acceleration af dyrkningsteknikker, og dermed sparede tid, kræfter og penge. I de senere år, under Giovannis ledelse, blev de vinfremstillingsaktiviteter, som Mario iværksatte, midlertidigt lagt til side, fordi familien hovedsageligt var fokuseret på gården og på produktion og salg af druer til vinindustrien.