Carobbio

 

Om vingården

Beliggende i Conca d'Oro i Panzano in Chianti, halvvejs mellem Firenze og Siena, i centrum af et naturligt amfiteater, strækker Carobbio sig over cirka halvtreds hektar, blandt gamle vinmarker, olivenlunde og frodige skove. En privilegeret geografisk position, omfavnet af bakkerne og beskyttet af bjergene. En naturlig vugge, som absorberer og holder på varmen fra eftermiddagssolen til gavn for kvalitetsproduktion. Conca'ens højde - mellem 350 og 450 meter - bringer med sig et bemærkelsesværdigt temperaturområde mellem dag og nat, hvilket er afgørende for at opnå vine med intense og elegante aromaer. Jordbundens beskaffenhed er en yderligere bekræftelse af områdets vindyrkningskald. Alberese og mergel veksler og producerer elegance og aromatisk finesse.

Det var sommeren 1985, hvor Carlo Novarese, nær Tenuta Carobbio, i hjertet af Chianti Classico, var sikker på, at han havde fundet et lille hjørne af Paradiset. Et forjættet land med evig pragt, hvis stedets talent bliver vækket. Således begyndte genfødslen af ​​Carobbio. Carlo Novarese giver en iværksætters fremsyn og ønsket om ekspertise, som kendetegner hans historie som industrimand, til gavn for godset.

Landbrugseksperter går i gang: drastiske indgreb begynder på vinmarkerne for at understøtte en højkvalitetsstrategi for druerne og vinene. Nye planter skabes efter principperne for de mest avancerede vindyrkningstrends.

Resultaterne tilbagebetaler engagementet: et udvalg af vine af uovertruffen kvalitet, fra Chianti Classico til supertoscanere.

I dag fortsætter familien Novarese, ejere af Carobbio, med passion og entusiasme det projekt, som blev startet af Carlo Novarese i 1980'erne.

I det sidste årti har godset faktisk oplevet en udvidelse af vinmarksområdet, hvilket har ført til skabelsen af ​​nye vine, mellem tradition og innovation.